De afdekprofielen beschermen het metselwerk tegen de verschillende weersinvloeden. Afdekprofielen worden ook nog wel eens gebruikt als randafwerking bij dakbedekking. Zowel vlakke als hellende uitvoeringen zijn te produceren evenals het geschikt maken voor alle dak soorten. Afdekprofielen kunnen zelfs met een rond aanzicht gemaakt worden. Haakse hoeken of een vals verstek kunnen altijd fabrieksmatig worden afgestemd. Een complexe aansluiting met gevelisolatie wordt met de gewenste afwerkingen voor u gemonteerd. Het gaat vooral om de functionaliteit van muurafdekprofielen. Ze dienen met name ter geleiding van regenwater en om lekstrepen tegen te gaan.


Welke voordelen bieden aluminium muurafdekprofielen?

Heeft u al een aluminium goot? Waarom dan ook niet een aluminium muurafdekprofiel? Ze zijn inmiddels vrijwel onmisbaar geworden op de Nederlandse daken. De profielen worden voorzien van een waterafstotende rubber met een perfecte pasvorm. Het rubber dempt ook geluid van weersinvloeden die het oppervlakte aanraken. De afdekprofielen worden fabrieksmatig voor u op maat gemaakt en gemonteerd. Hoekstukken worden gelast met dichte of opgezette einden. De rest wordt bevestigd doormiddel van verlijming, lasnaden, bouten of popnagels. Al die verschillende uitvoeringen en diktes kunnen het maken van een keuze lastig maken. Contacteer daarom een dakgroothandel om te vragen naar de meest geschikte afdekprofielen voor u.


Wat houdt een aluminium lekdorpel of waterslag in?

Net als muurafdekprofielen zijn er ook lekdorpels van aluminium leverbaar. Ze worden ook wel waterslagen genoemd. Lekdorpels worden bevestigd om regenwater van uw muren weg te loodsen ter bescherming van het metselwerk. Zonder lekdorpels ontstaat er vocht tussen uw muren. En dit is niet gemakkelijk te verwijderen. Omdat aluminium licht van gewicht is, kent het een grote vormvrijheid en roestbestendigheid. De aanschaf van aluminium lekdorpels kan u dan ook veel onnodige onkosten besparen. Omdat het in diverse lengtes te produceren is, wordt er steeds vaker gekozen voor de aluminium oplossing. Deze lekdorpels worden bevestigd onder uw kozijn en steken net iets voor de gevel uit. Het loopt altijd schuin zodat regenwater goed wegglijdt. Lekdorpels bestaan soms ook uit de materialen kunststof, beton of hardsteen.

Advies nodig van deskundige vakmensen?

Bent u op zoek naar muurafdekprofielen en lekdorpels, maar twijfelt u nog over het materiaalsoort? Ga dan eens naar een dakgroothandel of metaalbewerkingsbedrijf om zeker te zijn van uw keuze. De vakmensen zijn geheel thuis in de dakafwerkingen en diverse materiaalkeuzes. Laat u dus informeren en vraag vrijblijvend een offerte aan voor een duidelijk kostenplaatje. Als u binnenloopt bij een dakgroothandel kunt u tevens diverse afdekprofielen en lekdorpels zien.