Ga je een drone kopen? Leuk! Drones zijn heel erg populair en eerlijk is eerlijk, ze zijn ook wel erg mooi speelgoed. Heb je al een idee wat voor soort drone je precies zoekt? Welk model het beste bij je past hangt helemaal af van wat je precies met je drone wil gaan doen, hoeveel budget je precies beschikbaar hebt en of je hem als professional of als amateur wil gaan gebruiken.

Welke drone?

Een drone is eigenlijk een verzamelnaam voor alle luchtvoertuigen zonder piloot. Dat zijn er nogal wat! De meeste drones worden ter plekke met een afstandsbediening bestuurd, al zijn er ook exemplaren die je als je dat wilt zelfs vanaf de andere kant van de wereld bestuurd kunnen worden. Voor iedereen die dat een goed of juist doodeng idee vindt: deze zijn niet zomaar in de winkels te koop.

Professionele drones zijn vaak zwaarder dan modellen voor amateur, en worden bijvoorbeeld ingezet door het leger. Ook instanties als de politie en de brandweer maken steeds vaker gebruik van drones. Denk bijvoorbeeld aan het overzicht houden bij een demonstratie of de zoektocht naar een vermiste persoon. De brandweer gebruikt steeds vaker drones om grote branden goed in beeld te kunnen brengen.

Drones met camera

De meeste mensen die een drone kopen kiezen er eentje met een camera. Deze worden op steeds meer plekken verkocht, in een camera webshop heb je vaak volop keuze en kun je de verschillende modellen goed met elkaar vergelijken. Schroom niet om contact op te nemen met de camera webshop als je vragen hebt, een drone kopen doe je tenslotte niet dagelijks en je wilt wel de juiste kiezen.


Welke dat in jouw geval precies is, hangt van veel zaken af. Het belangrijkst is natuurlijk de vraag waar je de drone voor wilt gaan gebruiken. Wil je er foto’s of video’s met goede kwaliteit mee maken? Kies dan voor een exemplaar met een goede camera.

Ook de manier van besturen is een puntje om naar te kijken. De meeste drones bestuur je met een afstandsbediening, maar er zijn ook steeds meer modellen te koop die je via je smartphone kunt besturen. Lijkt jou dit een prettigere manier, dan is het zeker goed om hiervoor te kiezen.

Tenslotte speelt je beschikbare budget natuurlijk ook een keuze. Je kunt wel besloten hebben de drone met de beste camera te willen kopen, als deze twee keer zo duur is dan het geld dat je beschikbaar hebt is dit simpelweg geen optie. Het is dus zaak om jouw wensen en eisen duidelijk op een rijtje te zetten, en te kijken welke drone daar het beste bij past.