Op het ogenblik dat u een auto heeft gekocht dient u er rekening mee te houden dat u deze zult moeten laten verzekeren. In Nederland zegt de wetgeving dat elke eigenaar van een auto waarmee hij zich op de openbare weg begeeft verplicht is om minstens een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekering is de meest goedkope autoverzekering op de markt. Dit is vooral het gevolg van het feit dat dit type autoverzekering enkel en alleen schade dekt die wordt veroorzaakt ten opzichte van derden. Bent u op zoek naar een echt goedkope autoverzekering, maar wilt u graag dat ook andere schade wordt gedekt? Dan is het zeker een aanrader om rekening te houden met de informatie op deze pagina!

  • Welke schade moet er precies worden ingedekt?

Tijdens uw zoektocht naar een goedkope autoverzekering zult u zich in eerste instantie de vraag moeten stellen welke schade er nu precies dient te worden ingedekt. Is het voor u bijvoorbeeld voldoende dat uitsluitend de schade ten opzichte van derden wordt ingedekt of wilt u ook graag dat schade aan uw eigen voertuig is verzekerd? Op basis van het type schade dat moet worden ingedekt kunt u een keuze maken uit de volgende autoverzekeringen:

  1. De standaard en wettelijk verplichte WA-verzekering;
  2. De WA+ beperkt casco autoverzekering;
  3. De WA+ volledig casco of allrisk autoverzekering;

Let op, wanneer u graag wil dat ook de schade aan uw eigen auto is ingedekt bent u in principe altijd aangewezen op de WA+ volledig casco of allrisk autoverzekering. Dit type van autoverzekering biedt u de meest complete dekking, maar kenmerkt zich ook door de hoogste kosten. Een goede vergelijking uitvoeren is dan ook een absolute must!

  • Welke rol speelt de waarde van uw auto?

De eenvoud waarmee er een goedkope autoverzekering voor uw auto kan worden afgesloten is uiteraard ook grotendeels afhankelijk van de waarde evenals de specificaties van uw auto. Des te hoger de waarde van het aangekochte voertuig ligt, des te duurder ook de verzekeringspremie zal uitvallen. Dat is niet meer dan logisch. Wilt u er dus met andere woorden voor zorgen dat de premie van uw autoverzekering aanzienlijk binnen de perken kan worden gehouden? In dat geval is het sterk aan te raden om ervoor te kiezen om een auto met een beperkte aanschafprijs te kopen.

  • Hou ook rekening met de specificaties van uw voertuig

Niet alleen de aankoop- evenals de cataloguswaarde van uw auto speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de kostprijs van uw autoverzekering. Ook de specificaties van uw auto zullen bepalend zijn voor het feit of u uiteindelijk een goedkope autoverzekering kunt afsluiten of niet. Des te zwaarder de motor in uw auto is, des te groter de impact op uw verzekeringspremie. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat bijvoorbeeld een sportwagen of een cabrio doorgaans veel duurder is op vlak van verzekering in vergelijking met een gewone auto. Voor een cabrio ligt de kostprijs hoger omdat bij een eventueel ongeval de lichamelijke schade van de inzittenden aanzienlijk kunnen zijn. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wilt u met absolute zekerheid een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten? Dan zijn er best heel wat verschillende factoren waar u rekening mee zult moeten houden.